Almedalen – en fotografisk sammanfattning

Almedalen 2012
Under veckan så tältade jag utanför min vän Joels hus i Roma. Det var en bra idé på det viset att det var gratis och 300 m till busshållplatsen. Det var en lite dålig idé på det viset att jag när jag ska sova både är ljudkänslig, ljuskänslig och mörkrädd. Men när jag så småningom vant mig lite, kört in öronpropparna långt in i öronen och sådär så gick det riktigt bra. Almedalen 2012
På morgonen så tog jag bussen in till Visby. Vid vägkanten växte valmo och andra vackra blommor. Gotland är ett rätt fantastiskt ställe, trots allt.
Almedalen 2012
Väl inne i Visby så mötte jag så småningom upp vår lilla Ung2012 redaktion och vi satte oss ner och började förbereda inför dagens program. Det är så himla roligt att planera program (såväl för radio som TV) och fundera på dom mest intressanta vinklarna, hitta fakta och statistik, komma på bra frågor. Jag älskar det!Almedalen 2012
Vi delade redaktion med alla på TV4 och resten av TV4 News! Det kändes rätt häftigt att som TV-rookie plötsligt få vara mitt i allt och se hur allt går till.Almedalen 2012
Fantastiska Cissi som är så otroligt smart och driven. Det var jättekul att få jobba med henne. Det här var ju hennes första helt egna TV-program också, så det var lite extra kul. Almedalen 2012
Det här är Björn, en riktigt smart kille som är kommunikatör, som har stenkoll på allt med twitter, instagram, facebook, bilder, video etc etc.UNG2012%20fr%C3%A5n%20Almedalen%20-%20m%C3%A5ndag
Programmet sändes live på TV4 News och på webben. Det här var det första programmet och det var SÅ kul och SÅ pirrigt att stå där bakom scenen och se hur alla jobbade för att få allt att funka med ljud, gäster, kameror, sändning, grafik. Almedalen 2012
När dagens program var över och vi hade pustat ut med lite briefing och utvärderingar så försökte jag passa på att se lite mer av Almedalen och Visby. Lite såhär såg det ut:
Almedalen 2012Almedalen 2012Almedalen 2012Almedalen 2012Almedalen 2012Almedalen 2012Almedalen 2012Almedalen 2012Almedalen 2012Almedalen 2012Almedalen 2012Almedalen 2012Almedalen 2012Almedalen 2012
Det skrivs ju rätt ofta att Almedalen bara är ett PR-jippo där makthavare och maktgranskare släpper alla hämningar, dricker rosé och hånglar. Men det är inte riktigt sant. Det arrangeras så SJUKT många seminarier under dessa dagar. Om allt från tarmsjukdomar till framtidens energi. Det är en väldigt inspirerande atmosfär och otroligt många drivna människor på en och samma plats.
Givetvis dricks det rosé, givetvis hånglas det, men det är också en plats för kontaktskapande, en möjlighet för människor att träffas, prata, lära sig av varandra och inspireras. Dessutom kommer ju i princip alla partier med nya ”utspel” som sedan stöts och blöts av såväl topp-journalister som branchfolk, forskare, styrelseledamöter och föreningsengagerade.

Jag är så otroligt glad och tacksam att jag fick möjligheten att åka dit och jag hoppas på att kunna åka igen!

Kommentarer

Almedalen – en fotografisk sammanfattning — 2 kommentarer

  1. Å, precis ett sånt där får finns i Henrics föräldrars hus ju, det är från Gotland! Han heter Fåre :)