En speciell lördag i Bollnäs.

Idag i Hela Bollnäs sändes mitt första reportage om lördagen här i Bollnäs, då det alltså hölls en nazistisk demonstration och anti-rasistisk manifestation på samma dag, på samma torg. Arrangörerna för den anti-rasistiska manifestationen har hängts ut på nazistiska forum och sidor, har blivit jagade och hotade. Det har varit hård jargong på internet och lokaltidningen Ljusnan och Hela Hälsingland har av nazisterna målats ut som dom största skurkarna i hela den ”anti-rasistiska konspirationen”. Det här är händelsen som gjorde att SVT ringde upp Pär Norling (SD), bollnäspolitikern som minst sagt trampade i klaveret.
Lyssna eller ladda ner:

Jag kommer nu börja arbetet med en radiodokumentär om dom tre unga arrangörerna, har massor med bra material som inte på långa vägar skulle rymts i reportaget ovan. T ex MIN intervju med Pär Norling (som gjordes dagar innan SVT, jaha, där satt man på scoopet och gjorde inget), intervjun med Åke från Nationell Idag och massa massa mer.

Kommentarer

En speciell lördag i Bollnäs. — 2 kommentarer