Mannen från Jupiter


För ett år sen så gick jag en dokumentärfilmskurs på Kulturama. Min lärare där var dokumentärfilmaren Erik Strömdahl. En lektion så visade han en film han gjort som hette ”Mannen från Jupiter” om en man som hamnat lite på kant med samhället och som börjat bygga en helt fantastiskt stor modellbåt inne i sin lilla lägenhet.
Jag kan säga att tårarna rullade ner för mina kinder ett otal gånger under visningen och det var också en intressant diskussion som följde angående vad som händer när filmaren/betraktaren blir en del i skeendet (vilket händer i den här filmen när dom som filmar också blir Hans-Eriks vänner). Igår gick filmen på SVT och här är den på SVTplay! Se den!

Kommentarer

Mannen från Jupiter — 2 kommentarer

  1. Blev dom Hans-Eriks vänner? eller hans, Eriks vänner? Länken är för övrigt död. Men dags att se lite dokumentär! :D

  2. 1 timme senare!
    Vilken himla fin dokumentär! Så himla många olika ämnnen som behandlas på så kort tid. Fina människor finns