Radiouppvaknandet!

Försöker väcka mina radio-hjärnceller som kanske råkat sova lite under sommaren. Håller på ett ett reportage om den anti-rasistiska manifestationen och SMR:s mot-demonstration som båda ska hållas på lördag här i Bollnäs.
Det har varit mycket snack om detta i såväl Hälsingland som övriga Sverige. Det började med att SMR (Svensk Motståndsrörelse) höll en demonstration med anledning av att en ung tjej blivit överfallen och misshandlad av tre män och kanske också våldtagen. Många upprördes av demonstrationen och några 17-åringar i Bollnäs började organisera en anti-rasistisk manifestation.
Efter det så har det varit krig i kommentarsfält, hot och ett himla hallå.

Eftersom Bollnäs känns som min hemmaplan nu mer så har jag beslutat att följa initativtagarna för den anti-rasistiska manifestationen här dagarna upp till manifestationen och givetvis även på lördag. Jag ville följa SMR också men dom ville inte ställa upp på en bandad intervju så det gick inte så bra. Men jag jobbar på att få tag i någon som kan berätta vad dom tycker och står för till mitt reportage.

Kommentarer

Radiouppvaknandet! — 1 kommentar