Det här är världens sämsta blogg

bloggbild

Det finns vissa saker som man bör göra för att skriva en bra blogg. Jag vet detta, bland annat eftersom jag gjorde mitt projektarbete om just det, ”vad är det som gör en blogg framgångsrik?”. Jag instruerar dessutom personer som jag bygger hemsidor åt i hur dom bör göra för att deras hemsidor ska bli så bra som möjligt. 
Men just nu gör jag allting fel – och jag vet om det. Jag tänkte därför förklara varför det här är världens sämsta blogg just nu.

fishi

1. Jag har inget syfte/mål/stil eller nisch.
För att skriva en framgångsrik blogg så måste man veta vad man vill göra. Jag har förr i världen haft vardags-bloggar. Där jag skrivit om det jag gör. Fotat en hel del. En period hade jag också en stilblogg, med fokus på kläder jag hade på mig.
Men nu? Ja jag vet inte riktigt vad jag vill med den här bloggen. Egentligen skulle den ju handla om det jag gör med företaget, men eftersom jag jobbar heltid som anställd på ett annat företag nu så ligger mitt företag mer eller mindre på is (med bara några få, mindre, uppdrag). Så det blir liksom ingenting med det.

2. Jag uppdaterar alldeles alldeles för sällan.
För att skriva en framgångsrik blogg så bör man hitta en bra uppdateringsfrekvens som man håller någorlunda konstant. Det bästa är oftast 2-3 inlägg om dagen. Men har man rutin på ett välarbetat inlägg en gång om dagen, en gång i veckan eller en gång i månaden så kan det också funka. Det beror på typen av blogg.
Men jag? Ja jag uppdaterar knappt alls. Eftersom jag sitter vid en dator en hel del på mitt jobb på radion så har jag väldigt lite ork till att göra det hemma också.

3. Jag tar inga fina bilder
Det är betydligt roligare att läsa en blogg som har många och bra bilder, tycker jag. Det brukar vara det som skiljer en rätt medioker blogg från en riktigt bra.
Jaha? Nej jag tar nästan inga bilder. Har väldigt dålig fotoinspiration just nu och känner väl att jag har väldigt lite att fotografera i mitt liv som skulle vara intressant att visa upp.

KOMMER DET ALLTID VARA SÅHÄR?
Nej det tror jag inte! När jag gjorde mitt företag och den här nya hemsidan så trodde jag att jag skulle gå på folkhögskola och ha en hel del tid till att bygga upp företaget och allt sånt. Men som det blev så fick jag jobbet jag drömt om (radioreporter) mycket snabbare än jag vågat hoppas.
Men i och med att jag nu jobbar heltid, dessutom på ett public service-företag, vilket kommer med en del restriktioner, så har jag lagt det mesta av allt annat på väntelistan.

Jag har massa idéer i huvudet. Idéer till projekt, utvecklingsmöjligheter för mitt företag, samarbeten jag vill göra etc etc.
I höst kommer jag antagligen börja på universitetet. I en annan stad än Bollnäs. Antagligen på ett program som har med hela ”Henning Media”-prylen att göra.
DÅ tror jag att det här SKULLE kunna gå från världens sämsta blogg till världens bästa.

Men jag lovar inget. ;)

Kommentarer inaktiverade.