Blogg

Hej!

Den här bloggen är inte längre aktiv.
Jag bloggar nu mer på

TEKNIFIK.SE

Tack och hej /Elin

Upplyst julgran snö på jakt efter julen podcast jultraditioner

Favorit i repris: På jakt efter julen (radioreportage i 4 delar)

Upplyst julgran snö på jakt efter julen podcast jultraditioner

När jag praktiserade på P4 Gävleborg i december 2012 så fick jag den fantastiskt roliga möjligheten att göra en reportageserie om julen i fyra delar. Nu när december närmar sig så tänkte jag att det vore kul att plocka fram dessa ur Sveriges radios arkiv.

Det är väldigt ljudliga små program fullpackade med julmys och fakta om kulturen kring julen. De är 10 minuter långa och innehåller både röster-på-stan, historia, fakta från en riktig professor som forskar om traditioner och nedslag i samtiden.

Lyssna på alla fyra avsnitten här:
Free download: Like junkie wallpaper

likejunkie_wallpaper_1likejunkie_wallpaper_2

likejunkie      likejunkie_back

DOWNLOAD FOR IPHONE

To download click on the link, click and hold on the image and choose ”Save image”.

Like junkie wallpaper text

Like junkie wallpaper pattern

Notes

For personal use only! If you display on your site make sure to add proper credit and link back to this post. Thank you and enjoy! :)

Free download: Boss bitch wallpaper

bossbitch_wallpaper_1

bossbitch_wallpaper_2 bossbitch1     bossbitch_back

DOWNLOAD FOR IPHONE

To download click on the link, click and hold on the image and choose ”Save image”.

Bossbitch Wallpaper Text

Bossbitch Wallpaper Pattern

Notes

For personal use only! If you display on your site make sure to add proper credit and link back to this post. Thank you and enjoy! :)

Free download wallpapers: Figurer

Download free wallpapers for your phone, tablet and computer choosing from four different characters. For download links scroll to bottom of page or CLICK HERE.

presentation_figures_july2015

DOWNLOAD FOR PHONE AND TABLET

On a computer: right-click (cmd+click) on the link and ”Save as..”
On a phone/tablet: click on the link, click and hold on the image and choose ”Save image”.

THE CHEERLEADER

Phone / Tablet / Laptop / Desktop

LIBRARY LOVER

Phone / Tablet / Laptop / Desktop

CAT BOY

Phone / Tablet / Laptop / Desktop

THE DANCER

Phone / Tablet / Laptop / Desktop

Notes

For personal use only, all rights reserved to Elin Häggberg, 2015. Interested in commercial use? Please email: info@henningmedia.se.

I made these seamless patterns just for fun during my summer break from school. The characters are just doodles I made which I than made in to vector graphics by using the app ”Adobe shape” and then I made some more figures to go with each character in Adobe Illustrator and made som seamless patterns using the AMAZING ”Pattern options panel”. I also used this project to start exploring the Adobe CC library options. Hope you enjoy the results! :)

Uppdaterad: Equalizer.se

equalizer_ny_1Under hösten 2014 så gjorde vi lite förändringar på Equalizer, en typ av nystart, för att kunna göra en bättre sida och behålla inspirationen att fortsätta driva den. Vi gick från ett mer webbtidningsaktigt koncept till mer formen av en bloggplattform.

Vi har alltid haft en ganska personlig ton vilket vi tror är vår styrka och något som vi istället för att försöka undertrycka i ett försök att likna ett neutral, journalistisk publikation ska förstärka och göra till vårt signum.

Detta innebar också att vi gjort lite uppdateringar i designen. Eller ja, JAG har, i egenskap av webbwiz i gänget, gjort lite förändringar i den grafiska profilen och sidans utformning. Nu har vi lagt mer fokus på skribenter, gjort en cleanare och luftigare design samt satsar på ett flöde istället för en kolumnbaserad design.

equalizer_ny_2

Bland annat så har jag kodat en unik plugin till siten med en widget där jag enkelt kan lägga till profilbilder på alla skribenter och få namnen att dyka upp på ett snyggt sätt när man hovrar över bilden.

equalizer_ny_3

Jag har också uppdaterat typsnitt, användning av färger med mycket mera.

Besök sidan på: equalizer.se

Free Download: Winter Wallpaper

pinterest_photo

Download a wintery wallpaper for your iPhone 5 or iPad. With beige or mint background-color.

winter_color_beige winter_sketches_mint

iPhone 5
Download Beige
Download Mint

iPad
Download Beige
Download Mint

 


I dag har jag roat mig med att öva på att göra sömlösa mönster i illustrator och photoshop. Det blev ett vinter-tema för det var det första jag började tänka på när jag skulle börja rita figurerna till mönstret. Det blev lite barnsligt gulligt sådär kanske. Det är första gången jag testar att färglägga i photoshop och det var kul. Ska göras om med lite mer noggrannhet någon annan gång. Om ni undrar över engelskan och själva paketeringen av inlägget så är det en Pinterest-anpassning. ;) God jul och gott nytt år! /Elin