Radio och podcasts

Jag är utbildad journalist med speciell inriktning mot radio.

För närvarande är jag aktiv i Radio Campus, Örebro studentradio. Under 2014 var jag stationschef och ordförande. Jag är även engagerad i Studentradion i Sverige, SRS.


Under våren 2015 producerade och programledde jag podcasten Rebellmanualen. En praktisk guide till att komma igång med att göra musik, starta band och komma upp på scen. Den gjordes i ett samarbete mellan Equalizer, NBV i Örebro och Radio Campus. Mer information på equalizer.se/rebellmanualen

Knastret Podcast
Under våren 2015 gjorde jag även podcasten Knastret, en kontemporär kultur-/nöjes-/media-/samhälls-/skitsnackspodd tillsammans med Mats Nilsson.
Snack, diskussion och i stundom debatt mellan två typ barndomsvänner. Mats Nilsson är filmare och Elin Häggberg radionörd. De bor inte på samma ort så podden görs på distans genom Radio Campus studio (Örebro studentradio).” Podden ligger för närvarande på is pga tidsbrist.

Gilla oss på facebook

Prenumerera via iTunes, vi finns även i de flesta andra podcastapparna därute samt på nätet här!

Föreläsningar och workshops

Jag kan genom såväl engångsföreläsningar som interaktiva workshops berätta om hur det går till att producera radio och podcasts. Allt från hur du kommer på en bärande idé, hittar rätt ton och planerar inför en inspelning till vilken teknik du behöver och hur du kan göra för att hitta din publik.

Just nu håller jag en rad workshops för nya medlemmar på Radio Campus. Workshopsen är gratis och alla är välkomna men du måste vara medlem i Radio Campus för att få använda Radio Campus utrustning. Mer information hittar du via radiocampus.se.

Om du är intresserad av att boka en föreläsning, konsultation eller workshop för dig, din förening eller ditt företag – maila mig på info@henningmedia.se.

Utbildning och jobb

2014 – Journalistik 15p på distans på Karlstads universitet

2011-2013 Bollnäs folkhögskolas radiolinje.

Från december 2012 till augusti 2013 jobbade jag som nyhetsreporter och nyhetssändare på P4 Gävleborg. Här är två exempel på inslag jag gjorde under den tiden.

Nyhetsinslag efter chockbesked i Hudiksvall om att Ericsson lägger ner sin kabelfabrik och 318 anställda varslas om uppsägning (22 maj 2013)

Nyhetsinslag från när sex ungdomar från Afghanistan hungerstrejkade utanför migrationsverket i Gävle (11 maj 2013)

Upplyst julgran snö på jakt efter julen podcast jultraditioner

Jag fick även göra en programserie i fyra delar som fick namnet: På jakt efter julen. Lyssna på alla fyra delarna här!

Mina senaste klipp

Klipp från utbildningen i Bollnäs

Tidigare projekt

cover_art
Jag hade under 2012-2013 en podcast tillsammans med Alice Petz. Den hittar du på iTunes!
Alla avsnitt finns också här!

logo_2
På iTunes hittar du också Pyttemycket Barnradio, som jag gjorde under min tid i skolan. Finns även för lyssning och nedladdning på soundcloud.

henningshorna
Hennings Hörna var ett program jag sände under min tid på Bollnäs folkhögskola. Klicka för att läsa mer och ladda ner avsnitt!